1ste editie OGKB, Glad en Nat

Zaterdag 22 juli vond de eerste editie van het Open Geesbrug Kampioenschap Buikschuiven (OGKB) plaats op het terrein van de ijsbaanvereniging Geesbrug. Sinds januari heeft de ijsvereniging een nieuw bestuur die met veel energie de vereniging weer actief wil maken.

Ondanks de regen, was er een goede opkomst. De jeugd begon met buikschuiven. Ze waren erg fanatiek en lieten zich niet tegenhouden door de regen en het ietwat koude weer. Met een grote aanloop en wat bijzondere tactieken konden sommige deelnemers zelfs het einde van de baan halen! Ook de jongste deelnemers deden enthousiast mee en konden al enkele meters glijden. De winnaar was David Kreeft. Hij neemt de wisselbeker mee naar huis.

Daarna was het de beurt aan de volwassenen. Onder alle mannen was er ook 1 vrouwelijke deelneeemster. Lynn Smit durfde het aan om het op te nemen tegen de mannen. Helaas voor haar heeft zij niet gewonnen, maar gleed ze wel bij iedere poging net wat verder. De deelnemers mochten 3 pogingen doen om zover mogelijk te glijden. De eerste poging was voor iedereen wat onwennig en koud, maar daarna gingen ze steeds beter glijden. Met aanmoediging van het publiek, lukte het iedereen om steeds verder te glijden. Het was bij de laatste poging nog even spannend wie zou winnen. Met 15.3 meter is de uiteindelijke winnaar Rody Smit geworden. Door zijn geweldige manier van glijden, mag hij de wisselbeker mee naar huis nemen.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde eerste editie van het OGKB. Volgend jaar zal zeker de tweede editie gehouden worden, waarin de strijd om de wisselbekers weer gehouden wordt.

In de periode naar de winter toe zal het bestuur zich druk bezig gaan houden met het opknappen van het gebouw en de baan. Op naar een winter waarin er geschaatst kan gaan worden!